Troepen

Als je, je hebt opgegeven voor de World Scout Jamboree wordt je ingedeeld in een troep. Ongeveer na een maand of 4 na je aanmelding krijg je te horen in welke troep je bent ingedeeld. Samen met je troep ga je, je voorbereiden op de World Scout Jamboree. In die 1,5 jaar tijd kom je een keer of 5 bij elkaar om elkaar beter te leren kennen, en je klaar te maken voor je reis. Tegen de tijd dat je naar de World Scout Jamboree gaat heb je al lang je plek gevonden in de troep en vrienden gemaakt voor het leven.

Achtergrond Informatie

Even wat achtergrond over zo’n troep. Een troep is een groep van 36 deelnemers en 4 stafleden die samen alle stappen van het jamboreetraject doorlopen. Alle troepen zijn weer onderdeel van het grotere Nederlands contingent. Om een indruk te geven van de grootte van zo’n contingent: naar de Wereld Jamboree in 2011 gingen 25 Nederlandse troepen  en naar de jamboree in 2015 gingen 19 Nederlandse troepen. Deze troepen worden op hun beurt weer ondersteund door de contingentstaf. Een groep van ongeveer 20 mensen die de financiën voor hun rekening nemen, de communicatie binnen het contingent en naar buiten verzorgen, artsen, mensen die de reis plannen en de stafleden in hun verschillende specialismes coachen. Kortom het is een grote organisatie.

Troepstafleden

De stafleden die de troepen leiden krijgen na een strenge selectie elk een eigen aandachtsgebied. Er is een kwartiermaker, die materiële en logistieke zaken voor de troep regelt, een troepleider die de financiën van de troep en de communicatie met ouders verzorgt, een programmaleider die zich voornamelijk bezig houdt met de activiteiten gedurende de voorbereidingen en een welfareleader die de geestelijke en fysieke gesteldheid van iedereen voor en tijdens de reis in het oog houdt. Voor de stafleden geldt hetzelfde als voor de andere deelnemers; tegen de tijd dat je vertrekt zijn het goede bekenden van je.

World Scout Jamboree 2019

Inmiddels zijn ook de 19 troepen bekend gemaakt die meegaan naar de World Scout Jamboree 2019. Alle troepen zijn vernoemd naar Nederlands lekkernijen, zoals dropjes, hagelslag, nonnevotten en worstenbroodjes. De 10 leden die vanuit Scouting Tungelroy meegaan naar de World Scout Jamboree zijn verdeeld in 2 troepen. (Troep Kletskoppen en Troep Nonnenvotten). De volgende leden zitten in troep Kletskoppen: Eva, Joyce, Jana, Rik en Lian. De volgende leden zitten in troep Nonnevotten: Iris, Sabine, Gwen, Rianne en Jelke.

Troep Kletskoppen:

Troepnaam: Kletskoppen
Leden van Scouting Tungelroy in deze troep: Eva, Joyce, Jana, Rik en Lian.
Facebook groep: Kletskoppen WSJ 2019
Instagram: Kletskoppen WSJ 2019

 

Troep Nonnevotten:

Troepnaam: Nonnevotten
Leden van Scouting Tungelroy in deze troep: Iris, Sabine, Gwen, Rianne en Jelke.
Facebook groep (alleen voor troepleden): Troep Nonnevotten WSJ 2019
Facebook groep:  Volg Troep Nonnevotten naar de World Scout Jamboree in Amerika
Instagram: WSJ2019_nonnevotten


Organisatorische troepen:

International Service Team
Contingent Management Team

Alle andere troepen:

FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
Facebook
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram
FacebookInstagram